איך רושמים פטנט וכמה זה עולה
ישנם יזמים, ממציאים, מפתחים, אשר מגיעים לשלב בו הם ממציאים פטנט מיוחד, אך מסיבות שונות ומשונות, הם שוכחים לרשום אותו, מה שגורם לכך שהם מאבדים את הזכויות עליו או יותר נכון, הם במובן מסוים מוותרים עליו, ואז מישהו אחר יכול לפתח פטנט דומה, לרשום אותו ואז הוא מרוויח עליו במקום שהם ירוויחו. מן הסתם זה לא דבר אידיאלי, שלא נדבר על זה שעבור אנשים רבים אשר עומלים קשה בשביל להמציא דברים, זה יכול להיות חלום בלהות.
לכן, רישום פטנט הוא דבר חשוב וצריך לדעת כיצד מבצעים אותו, וכמה הוא עולה. כמו כל מעט דברים בחיים, זה דורש לא מעט בירוקרטיה, אך זה משתלם בסופו של דבר.
רישום הפטנט נעשה בעזרת עורך פטנטים שמתמחה בכך, אשר רושם את הפטנט במשרד הפטנטים הישראלי אשר שייך למשרד המשפטים. יש לציין, שבמקרים רבים יש לרשום את הפטנט בעוד מדינות, על מנת שהוא ייחשב גם שם. הרישום יכול להתבצע רק אחרי שמגלים באופן מוחלט שאף אחד לא רשם את הפטנט קודם לכם.
במסגרת תהליך הבקשה יש לרשום את פרטי הפטנט, מה בדיוק הוא כולל, כיצד הוא עוזר, להציג אב טיפוס שלו וכן יש להוכיח שאכן מדובר בפטנט. תהליך הרישום עולה סביב 1000 דולר, אך זה תלוי במדינה וזה תלוי באגרות שכל מדינה דורשת.
יש לזכור, מדובר אך ורק בהוצאות ראשוניות, שכן הרבה פעמים יש הוצאות נוספות, כמו טיפול בהתנגדויות מצד גורמים שהמציאו פטנטים דומים, בקשות חלוקה, בקשות להמשך הבחינה, עתירות ועוד. תהליך רישום פטנט בדרך כלל לוקח בין שנתיים לשלוש, זה לא תהליך פשוט, אך בסופו יכול הממציא ליהנות מהפטנט במשך שנים רבות, בהן אף אחד לא יכול להשתמש בפטנט במקומו. מן הסתם, כל שימוש כזה יחוייב בתשלום וכך למשל הוא להשכיר את הפטנט ואת שימוש בו לגורמים שונים, במטרה להרוויח ממנו.
לפני סיום יש לומר, רישום פטנט הוא כלי בידי ממציאים לקבל תגמול על ההמצאות שלהם ולעודד אותם להמשיך ולפתח.