הטמעת ברקודים
לאט לאט בלי שנרגיש הברקודים משתלטים והופכים להיות בכל מקום. ההטמעה בטלפון הסלולרי מצליחה להעניק למשתמש יכולת גדולה שעולם לא היו כמותה. לפני יותר מעשור חברה אמריקאית התחילה להטמיע את קוראי הברקוד בטלפון וזו הייתה משימה לא קלה. אך היום כל אחד רשאי להתקין איזו תוכנה שעולה על דעתו.
האפליקציות שמשתמשים מתקינים על כל מכשיר טלפון שיש להם מעניקות הרבה כוח לכל אחד שיש לו טלפון חכם. כל בעל עסק היום יכול לסלוק כרטיס אשראי באמצעות אפליקציה רלוונטית, לסרוק ברקוד של העסק או ליצור ברקוד, לעדכן את כל המלאי וכל זה בעוד הוא בשטח בלי להזדקק לשום סיוע חיצוני.
האם אין כבר צורך במחשבים?
ניתן בהחלט לזהות מגמה בעולם שדוחקת את כל המחשבים הניידים הצידה בעוד הטלפון החכם לוקח פיקוד ומאפשר מגוון רחב מאוד של פעולות. גם נציגי מכירות והרבה נותני שירות ואפילו רופאים החלו לעשות שימוש באופן תדיר ביותר בטלפון חכם. המשקל שלו קל, הוא זמין תמיד, מערכת ההפעלה מאוד נוחה ויעילה, יש בו כמות של אפליקציות לא מוגבלת, וגם הקלות והגמישות מאוד נעימה לכל משתמש, היום ניתן לראות גם אנשים מבוגרים נהנים ומתרגלים מהר לקלות הזו ולנוחות שבמכשיר ולהסתייע בו במגוון של שירותים ופעולות.
מחשב לוח מספק?
ניתן לשלב היום בכל עבודה את הטלפון החכם ותוך כדי לקבל מבחר גדול של אינפורמציה, אם זה בתחום האקטואליה, שירותים כאלה ואחרים, אתרי הכרויות, סרטונים ועוד הכול היישר לתוך מחשב הלוח, הטלפון החכם. אך עדיין למחשב הנייד או לנייח יש מקום ויתרונות רבים. קשה לערוך מסמכים של וורד או אקסל על מחשב קטן של טלפון וכל נוחות העריכה והכתיבה אינה מספקת ואינה נוחה כלל כמו על מחשב גדול. נסכם שמי שזקוק לטלפון בעיקר לשירותי קריאה, טלפון חכם יספק אותו לחלוטין. אך מיש שעדיין עומל בכתיבה וחלק מעבודתו היא סריקה והדפסה יהיה קשה לו להסתפק בטלפון והוא עדיין זקוק למחשב שמשרת אותו נאמנה.